There was an error in this gadget

Friday, 22 July 2011

LAMA SUDAH MENGHILANG

HIHI(:
awek,try lah kira dah berapa tahun saya tak dating dgn blog saya.
okay finee taknak sudahhh!!

one day! kita dengan elya and farah borakborak ,tibatiba kami bertiga terasa nak berlembut ,erkkk adalah kitorang je tahu. blablaalaaa bebel bebel dengar fifieshimshim bercakap. kita bluetooth gambar kt phone farah. tibatiba elya tunjuk satu karangan satu perenggan. okay finee sedihnye ayat die bole dapat 30/30 karangan pmr kan elya. dahsyaatttt!! kita pun cakaplah apa bende merapu ni. elya cakap, korang pun buatlahh surat mcm ni luahan hati korang pasal orang yg korangg sayangg sambil nangis nagis nanti kita baca bertiga. HAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA
sory terlawak taklawak.perghhh time tu jugak si elya ni nangis kuangg hajoo ,kita pun erkk sedih jugaklah baca. si farah aina ni melayan jiwa dah terbang kesyurga taktau ape dia buat. dalah pegi straight to the point je dkt cikgu hanafi pasal yg botak tengah depan belakang tu ,hahahaha


kita pun taktau nak cerita apa. nak cerita pasal kem nantilah. macam panjang je cerita dia ,hahahaha


p/s : TO ALL READERS! YG MENGENALI SAYA ELYA DAN FARAH,RASANYA YOU ALL TAU SIAPA GERANGAN YG DIMAKSUDKAN ELYA. phewww mcm ex kita je kan elya.haha

Saturday, 2 April 2011

TAKSABAR GILOO

HAHAHAHAHAH ,woiy berong !
 uhhh gilalah taksabar gile nak pegi dusun eco resort ,hahahaha
aku dah tgok dah tmpt die ,macam best ,eh !
 tp aku taknmpk pulak gmbr sungai ,kolam adelah ,
gmbr tu siap babai babai aku lg ,ajak pegi sana cepat .
SUMPAH AKU MENIPU !
hahaha ,kau tahu lagi seronoknye pergi time sekolah ,
selasa rabu ,kau taksuke ? akusukegileeee :D

p/s : eka dgn kay ,AF9 SUARE TAKSODAPP !!!
                                            
ASSALAMUALAIKUM (:

Friday, 1 April 2011

HAHAHAHA

tadikan aku online semua web yg aku ade ,sampai je kt formspring ,aku terbace ade org ni ckp justin babieber ,babi lebih kurengg cmtu lah ,die pun send kt oranngg ,sekali ade akak tu reply mcm ni 

Siapa kata aku bela dia? Yang kau tetiba hantar soalan yang tak berupa soalan tulis justin babieber tu dah kenapa? Untuk pengetahuan kau, teruk macam mana orang tu pun, tak payah la sampai panggil dia macam tu. Memang dia bawak unsur iluminati tapi kau tu siapa? Orang Islam ke? Kalau orang Islam. kita melawan guna cara Islam. Kau doa kan JB tu terbuka hati dia, untuk memeluk agama Islam. Bukan kah Islam mengajar kita menyampaikan dakwah secara berhemah? Aku pun tak sempurna nak cakap bab agama ni tapi memang jelas, kau panggil JB tu macam babi berdosakan? Maaf la, aku memang bukan peminat JB ataupun haters dia. Harap maklum. Sekian. Assalamualaikum.


hahahha ,AMIK KAU ,TEROS TAKDE DAH AKU TENGOK ORG TU MENJAWAB JAWAB LAGI ,HAHAHAHA


p/s : saya bukan peminat JB oke ,hanya untuk cerita sahaja (:

SAMSON-LULUH-

actually lagu ni bukan lagu baru ,lame dahpun ,takkesah lagu lame or baru ,
asal sedap dengar kankan ?
hahaha ,aku ,elya ,farah  suka gila dengar lagu ni ,
bile dah start je mulalah kitorangg ,macam biaselah ,hahaha
KOREK TELINGA DULU ,KORANG KAN PEKAK ,
BUKAN DENGAR SANGAT PONKAN ?



Saat terindah saat bersamamu
Begitu lelapnya aku pun terbuai
Sebenarnya aku tlah berharap
Ku kan memiliki dirimu selamanya

(1)
Segenap hatiku luluh lantak
Mengiringi dukaku yang kehilangan dirimu
Sungguh ku tak mampu tuk meredam
Kepedihan hatiku untuk merelakan kepergianmu

Ingin kuyakini cinta tak kan berakhir
Namun takdir menuliskan kita harus berakhir

Go to: (1)

Ku tak sanggup tuk merelakanmu

Go to: (1)


p/s :harini aku sarapan mee goreng sendiran berhad oke !
tp tak cukup garam ,nyenyehnyehhh aslkn......
 sedapjugakdaripadaadeorangtumasakpunyalahtawardiepegikatesedap

ASSALAMUALAIKUM  (:


Thursday, 31 March 2011

apa yg ada dlm otak aku

apa sebab kita mesti ada group ? apa sebab kita mesti ada semua tu ? kenapa kita jumpa beberapa orang kawan dan telah membuat group kononnya 'KAWAN BAIK' kan ?

-GROUP-

  1. kalau kita ada group ,maknenye kita sayang seseorang dlm group tu lebih dari orang lain sngat ke ?yeke ? mcm aku lah ,makin lama aku rasa ,seseorang kawan yg bukan dlm group tulah yg paling aku sayang 
  2. bila ada group ,kita mestilah pergi mana mana pun dengan diorang ,apa apa pun dengan diorang ,share pun mesti dgn diorang ,tp bila mcmtu ,orang lain akan ckp (amboi kau ,dah sombong sekarang ,mentang mentang dah ada kawan baru ,sampai hati lupa aku ) takpun (hisyhh kau ni ,asyik asyik dgn group kau je )
  3. kalau dah namanya group ,mestilah akan bergabung buat apa saja ,takkira apepun mesti nak sama ,walupun kadangkadang pendapat pun taksama ,rasa sendiri je yg betol ,orang lain salah.mestilah kita akan rasa macamtu ,ye ,aku pun sama .
  4. memanglah ONE GROUP ,tp seseorang dalam group tu ,tak akan pernah bergabung jadi perangai yg sama ,mmg takkan ada ,yela group tu umpama RAMBUT SAMA HITAM HATI LAINLAIN .one day ,kita mesti akan jumpa kesalahan seseorang dlm group tu ,tibatiba korang akan rasa lain mcm like ( eh ,asal ngn dia ni ,makin hari mkin lain je aku tgok ) takpun (menyampah pulak lah aku dgn dia ni ) ataupun korang dapat tau dr orang yg sidia ni kutuklah ,ckp mcm2lah ,padahal kita ni yg paling rapat dgn die pulak tu ,apa korang rasa erk ?disebabkan kita dah rapat,dah harihari mcm kerusi dgn meja asyik samasama je ,dan tibatiba takrapatlah ,mcm malas nak tego die ,dalah kutuk aku belakng belakng . ye seseorang tu mesti akan rasa terpinggir dan teringin nk mengadu kt seseorang ,tapi bila die fikir balik ,(group tula kwn yg paling aku rapat ,dgn sape aku nak ngadu ? dgn orang lain bukannya aku rapat sgt ) bila dah sorang jadi mcmtu,sorang ni akn cerita dkt sorang ni then pass pass kat satu group ,and yg sisorang ni pun tau dah apa masalahnya ,dan sisorang nipun akn ckp ,(lah itu jeke sbb kau tak tego aku ) hahahaahha tengokla ,senang je jawapan die !dan kita pun buat muka toya jelah dgar die ckp mcmtu ,padhal dlm hati (die ingat lawaklah tu ,buat salah rasa mudah je benda tu )

okaylah apa aku merepek ni dooo ,betollah tu ,dan aku pun sekarang rasa group  sangatlah takperlu ,kita ada ramai kawan kan ? kawanlah dgn semua orang ,takmaulah pilihpilih jadi group ,and aku pun ,group aku pun dah takde dr tahun lepas lg ,rasa bebas nak kwn dgn sapa sapa ,buat apepon takde rasa apa ,kankan ? bye ! 

p/s :korang rasa susahkan bila ada group ,nk kene jaga hati sorangsorang lagi tu ,bak kata orang ,kalau nak jaga hati biar elokelok ,bila dah ditusuk ,habislahh !


ASSALAMUALAIKUM :)

Saturday, 26 March 2011

COUNT ON ME :D

HAI !! woiy ,korang try lh dengar lagu ni ,aku bg lirik je lah ,video takbolepulak nak upload ,
kuongg asomm betol !! nah melalak ah puaspuas !




(COUNT ON ME BY BRUNO MARS)


If you ever find yourself stuck in the middle of the sea
I'll sail the world to find you
If you ever find yourself lost in the dark and you can't see
I'll be the light to guide you

Find out what we're made of
What we are called to help our friends in need

You can count on me like one, two, three
I'll be there and I know when I need it
I can count on you like four, three, two
And you'll be there 'cause that's what friends
Are supposed to do, oh yeah, ooh, ooh

If you toss and you turn and you just can't fall asleep
I'll sing a song beside you
And if you ever forget how much you really mean to me
Everyday I will remind you

Find out what we're made of
What we are called to help our friends in need

You can count on me like one, two, three
I'll be there and I know when I need it
I can count on you like four, three, two
And you'll be there 'cause that's what friends
Are supposed to do, oh yeah, ooh, ooh, yeah, yeah

You'll always have my shoulder when you cry
I'll never let go, never say goodbye

You can count on me like one, two, three
I'll be there and I know when I need it
I can count on you like four, three, two
And you'll be there 'cause that's what friends
Are supposed to do, oh yeah, ooh, ooh

You can count on me 'cause I can count on you










wahhhhh !! best tak ? aku suka gila melalak pakai lagu ni kau tau !
 kau taksuka takpayah ah sebok nak melalak jugak kan ? okay bye !


ASSALAMUALAIKUM (:

Friday, 25 March 2011

HARINI PUNYA CERITA

ehemm hemm ,erkk pagi tadi bangun mengejut ,fuhh !! gilalah ,ni semua cerita seram kat fb aku baca semalam ,haisyhh .hambik kau ,sampai mimpi mimpi sekali .alarm phone pulak dalah kuatt gila ,yela nak kejut budak skola bangun harhari en .


dlm bas cerita kat elya pasal cerita hantu tu ,seram kau tau ! elya pun takut !
sampai sekolah si minah ni ajak pegi toilet pulakk ,HAHAHA ! asyik terbayang bayang je cerita tu .dari jauh dengar pulak si pontianak melalak pulak ,sapelagi kalau bukan AIN .wani ada sekali .ain masuk dlm pegi cakar cakar pintu elya ,hahah mencarut terus !


lepastu jumpa tyra ,cerita pulak pasal dia pengsan semalam masa main bola tampar ,hah hambikk kau ,pergi tahan bola yang budak laki tu baling sape suruh ,dalahh diorang baling kuat gila ! jiya pulak sampai kecik kecikkan lagi mata ,nak cover pakai lens ,colour pink pulaktu ,memang nampak ah ,tyra pun same colour coklat .dalam kelas aku cerita dekat aini pasal cerita hantu tu ,hahaha takhabis habis tutup telinga .seramgilalawehhh !!!


BURKK !!punyalah lapar dalam kelas tadi ,time rehat tadi beli bubur ,HAHAH first time beli bubur ,selama ni rasarasa dekat diorang je ,HAHHA save duit kan .


then masuk dewan ,ada perbincangan pasal folio sejarah ,AHAHAHA ,depan sekali doo aku duduk ,bagus tak ? sementara tunggu cikgu amiza and cikgu faridah bagibagi kertas 2 set , hahahaha cikgu rosmini bukak lagu celine dion -my heart will go on .gio -bila cinta . tiara -asmaradana .
hahha apelagi ,peluang en ? nyanyi ahh .kau nak tau !! markah folio sikit je , markah penuh 12 je ,HAHAH
nak buat punyalah sengsara , macam nak buat show 12 juta ,kena prepare banyak bahanlah apalahh gambarlah ,gilalahh macam macam nak kena ada ,kalau boleh setebal tebal novel lah folio tu nanti  !!
ulang balik qila berapa  markah dia  ! 12 SAHAJA .okaylah seronok jugak dalam dewan tadi .takdelah aku rasa nak tido ,hahaha tido ?mau kene hempuk dengan cikgu agaknya ,dalah depan sekali ,depan cikgu ,berani pulak aku nak belai mata aku time tu ,hahahha


pukul 12 masuk kelas ,hahhaa belajar arab pulak ,ustaz potong rambut dooo .baru ah nampak macam laki ,hahahaa ,sebelum ni dari belakang macam perempuan aku tengok ,cakap bm pun aku takpaham ,tp dia sebot arab okaylahh .suara ustaz slowlahh ,kitorang pon mainmain ,nasib baik sebelum ustazah cuti bersalin haritu dah bagi satu set caracara nak jawab pmr ba punya ,dengan 40 karangan dooo hahaha hafallahhh banyakbanyak ,masuk pmr pon 3 or 4 je tajuk je ,hah pilihpilihh ,susahh doo nak hafal ,berbelitbelit lidah aku nak hafal banyakbanyak sekali .dah 1230 kitorang jeritjerit ,ustazustaz !! baliklahh ,dah balik ,bas tunggu dahtu nanti kena tinggallahh ,cepatlah ustaz !! nak dekat 1240 baru dpt keluar .kuang asam punya ustaz ! aku pun dah macam walkhaton dah tadi ,punyalah laju aku jalan .takut bas tinggal ,tengah panas terik lagi fooohhh ,nak mendaki naik atas lagi ,memangmemang tak penat poonnn !!


naik bas ,padat lagi ,budak petang yg jalan 3 and 4 tak turun lagi ,sabar jelaaa ,kerusi tu dah panggilpanggil aku suruh duduk ,tapi takde tempat ,haha padan muka kau ! diorang turun apelagi ,lesap ah aku terus duduk sorang menyandar ,dah layulayu doo mata haha,taklarat dahh nak bercakapgelakgelakkknakmamposs !!!


P/S :harini saya pindah ,babai bilik ,iloveyou <3

ASSALAMUALAIKUM (: